Lipetti

Lähde Lipettiin perheen tai työporukan kanssa

Vihdin opettajilla on käytössään oma, pieni ja kodikas lomapesä Lipetti. Lipetti on 1982 valmistunut hirsimökki, joka sijaitsee Vihdin Pääkslahdessa Hiidenveden rannalla. Maa-alueen hallinnan Vihdin opettajille on myöntänyt Vihdin kunta. Mökki on rakennettu talkoovoimin ja maksettu Vihdin opettajien paikallisyhdistyksen jäsenvaroin.


Mökin saa varata käyttöön pientä vuorokausikorvausta vastaan jokainen Vihdin opettaja ry:n
jäsen. Mökkiä voi varata myös työyhteisöille ilmaiseksi. Torstaisin Lipetissä on vapaavuoro kaikille jäsenille, eikä sinne tarvitse ilmoittautua. Ovikoodin saa isännistöltä. Lipetissä on muuten wifi-yhteys, ilmalämpöpumppu, juokseva vesi (kylmä), makuupaikkoja peittoineen ja tyynyineen seitsemälle henkilölle ja sauna lämpiää puilla.

Mökiltä pääsee helposti Pääkslahden ulkoilualueelle ja kanooteilla tai soutuveneellä vaikkapa
Hiiden purjehtijoiden ylläpitämille laavuille Puumanniin tai Rysätarhalle.


Että mökki pysyy kunnossa vielä seuraavat 40 vuotta ja jäsenistö pääsee rentoutumaan edullisesti Lipetin hyvässä puusaunassa yhdessä työkavereiden kanssa, jonkun pitää myös huolehtia kaikkien meidän yhteisestä omaisuudesta. Sitä työtä tekee talkoohengessä Lipetin isännistö. Tänä vuonna isännistössä Lipettiä huoltaa viisi jäsentä. Tatu Niittymäki vastaa Lipetin varauksista. Yrjö Kangas taloudenhoitajana vastaa tuloista ja menoista sekä puuhaa milloin kirvesmiehenä, metsurina tai valvoo kiinteistön lämmitystä etäyhteydellä. Katri Ahokas, Tiina Laakso ja Eeva Saarelainen kuljettavat vessapaperit, huussikuivikkeet, täydentävät muuta vakiovarustusta, organisoivat jäsenistön talkoot ja ideoivat yhdessä Ykän ja Tatun kanssa Lipetin ylläpitoon liittyviä asioita. Isännistö on pitänyt pari kertaa vuodessa kokouksen, jossa toimintaa suunnitellaan ja arvioidaan. Paikan päällä käydään tarvittaessa ja kesäsesongin aikana tavoitteena olisi käydä tarkastuskäynneillä kerran viikossa. Mökin läheisyydessä ja itse mökissä on toki usein pientä korjattavaa ja näiden töiden toteutumisesta isännistö on vastannut. Mökistä löytyy vihko, johon kaikki käyttäjät voivat ideoita tai muuten kirjata huomionsa.Lipetti on rakennettu talkoovoimin ja sen ylläpito toteutuu talkoovoimin. Kaikkia jäseniä kutsutaan talkoilemaan yhteisesti muutamia kertoja vuodessa. Talkooillasta tai -työstä saa itselleen ilmaisen mökkivuorokauden. Isännistön työskentelyperiaate on sama, huolenpito ja korjaustyöt tehdään talkoovoimin. Palkkio on sama kuin muilla jäsenillä. Nyt isännistön toive olisi, että saisimme tähän porukkaan lisää Lipetin kehittämisestä kiinnostuneita henkilöitä. Isännistöön lopulliset valinnat tekee Vihdin opettajat ry:n hallitus. Jokainen isännistön jäsen saa valita mitä tehtäviä kykenee ja haluaa tehdä. Isännistössä voit myös osallistua parhaiten Lipetin uudistamiseen ja toteuttaa vaikka ideasi riippumaton paikasta tai terassin somistuksesta. Tänä kesänä Lipetissä
rakennetaan portaat rantaan 15 m matkalle ja parkkipaikkaa laajennetaan. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on Lipetin ulkoseinien maalaaminen. Talkoita ja työsarkaa on vielä siis luvassa.Jos kiinnostuit asiasta, niin ota yhteyttä isännistön jäseniin.

yrjo.kangas@vihti.fi, tatu.niittymaki@vihti.fi, tiina.laakso@vihti.fi, katri.ahokas@vihti.fi,
eeva.saarelainen@vihti.fi

lipetti.gif

Mökki löytyy osoitteesta Suviniementie 91, Vihti ja sijainti kartalla näkyy tästä.

Lipetin varaus- ja käyttöohjeet sekä hinnastoMökin historia

Harvalla yhdistyksellä on tarjota mökki jäsentensä käyttöön. Lipetti onkin aikoinaan talkoohengellä rakennettu. Lipettiä hoitaa jäsenistöstä valittu isännistö ja mökistä huolehditaan talkooperiaatteella.


Kuvia

>> Kuvagalleriaan